سمپاشی پشه

در این مقاله سعی داریم شما را با موضوعاتی درباره پشه ها و روش های زندگی آنها، روش های کنترل و نابودی پشه ، بیماری های منتقله از پشه ، پشه های بیماریزا کدامند ، پشه کجا تخم میذاره ، تخم پشه چه شکلیه ، درمان نیش پشه ،  پماد درمان نیش پشه ، سمپاشی موثر پشه ها ، زمان صحیح سمپاشی پشه ، محل زندگی پشه ها ، تغذیه پشه ها ، بیولوژی و فیزیولوژی پشه و راسته های مختلف پشه ها ، قیمت سمپاشی پشه 1400،طول عمر پشه چقدره،  آشنا کنیم.

پشه ها با مدل بینایی لوله ای خود حتی در شب با استفاده از سنسور ها و ردیاب های شیمیایی براحتی میزبان را پیدا میکنند. سمپاشی صحیح پشه ها در منازل دارای حوانب زیادی است. بررسی جغرافیایی منطقه از لحاظ ژیت های لاروی پرورش پشه در محل میتواند در کنترل آنها موثر باشد. پشه ها و روش های صحیح سمپاشی پشه البته در مواردی که سورس یا منبع آن داخلی باشد باید توسط شرکت های سمپاشی دارای مجوز انجام شود.

ارتباط بین حشرات موذی و انسان 

میزان تماس و ارتباط بین میزبان و بندپایان (حشرات، کنه ها و هیره ها ) بطور قابل ملاحظه ای متغیر است. حشرات نیش زن از قبیل پشه ها ، ساس ها و غیره برای خونخواری مدت نسبتا کوتاهی روی میزبان قرار میگیرند در حالی که سن های تریاتومبده برای خونخواری مدت بیشتری روی آن باقی میمانند. در مورد خونخواری برخی کنه ها ، آنها ممکن است چندین روز برای تغذیه روی میزبان باقی بمانند و سپس از روی میزبان بیفتند. 

ساس ها بهنگام رور در شکاف ها و درز های منازل و خانه ها بسر می برند ولی بهنگام شب از مخفیگاه خود خارج شده و برای خونخواری به جستجوی انسان (میزبان) میپردازند و پس از خونخواری دوباره به پناهگاه روزانه خود باز میگردند. 

برعکس کک ها مدت زیادتری روی میزبان یا انسان باقی میمانند برای تغذیه با این حال به طور دائم روی آنها نمیچسبند و مکررا از روی یک میزبان به میزبان دیگر می جهند. 

شپش های سر ، بدن و عانه ، انگل خارجی حقیقی انسان بشمار می روند و تقریبا به طور دائم روی موهای بدن و یا لباس انسان بسر می برند. این حشرات موذی فقط در اثر تماس نزدیک افراد منتشر میشوند. 

پشه های خانگی معمولا از خانواده کولیسیده هستند چون انواع خطرناک و حامل عوامل بیماریزا در برخی استان های ایران یافت میشوند. پشه های منازل در تهران که در زبان عامه به پشه کوره معروفند در آبهای راکد حوالی منازل یا در آبهای راکد چاه های فاضلاب تخم گذاری میکنند. آنها بعد از خروج از تخم به لارو سن یک تبدیل میشوند لارو ها در آب راکد با چشم غیر مسلح قابل دید هستند. و بعد به پوپ و در نهایت به پشه بالغ تبدیل میشوند. 

کلیات راسته دوبالان

حشرات  موذی متعلق به راسته دوبالان را میتوان از داشتن تنها یک زوج بال فعال تشخیصداد. زیرا حشراتی که در این راسته قرار ندارند، از قبیل پروانه ها، شب پره ها(moths) ، زنبورهاو زنبور عسل دارای دو زوج بال فعال می باشند.

هالترها، بطور مستقیم در عمل پرواز  پشه ها دخالت ندارند ولی پایداری و تعادل پشه را در حین پرواز کنترل میکنند بدین ترتیب پشه ها که فقط یک زوج بال دارند از نظر فنی flies میباشند زیرا متعلق به راسته دوبالان هستند.

تمام دوبالان و پشه ها یک دوره زندگی با دگردیسی کامل ( هلومتابول) را می گذرانند. لارو این حشرات پا ندارند ولی در بعضی موارد مانند خرمگس (تابانیده ها) ممکن است پاهای کاذب داشته باشند. لارو بسیاری از دوبالان از قبیل پشه ها و سیمولیده ها آبزی هستند، عده دیگری از آنها نیمه آبزی هستند.

اهمیت پشه ها از نظر پزشکی

تعداد دوبالان در جهان بیش از 50000 گونه است که اکثریت آنها اهمیت پزشکی ندارند. ولی از طرفی، بعضی از مهمترین ناقلین بیماری های منتقله به انسان و حیوان در این راسته قرار دارند. بعنوان مثال :

پشه ها ناقلین بیماری مالاریا، مگس های تسه تسه ناقل مرض خواب هستند، سیمولیوم ها کوری رودخانه ای را اتقال میدهند و سرانجام پشه خاکی ها بیماری لیشمانیازیس را متقل می نمایند. 

پشه ها انتشار و پراکنش جهانی دارند در سرتاسر مناطق گرمسیری  و معتدل دنیا یافت می شوند و دامنه انتشارشان به طرف شمال تا مدار قطب شمال میرسد. تنها منطقه ای در کره زمین که عاری از وجود پشه هاست منطقه قطب جنوب میباشد. پشه ها تا ارتفاع 5500 متر و در معادن تا عمق 1250 متری پایین تر از سطح دریا یافت میشوند. برخی از جنس ها و گونه های پشه ها پراکندگی محدودی دارند و ممکن است فقط در بعضی مناطق جهان فعالیت داشته باشند. 

اهمیت پزشکی پشه ها 

پشه های آنوفل به عنوان ناقلین بیماری مالاریای انسانی ( انواع پلاسمودیوم ها) در درچه اول اهمیت قرار دارند. برخی از گونه های پشه های کولکس ووشریا بانکروفتی و تعدادی از آربوویروس ها را انتقال میدهند. و سرانجام پشه های جنس سورافورا اغلب از لحاظ نیش زدن اهمیت پیدا میکنند بعلاوه آربوویروس ها  و از جمله گاهی تب زرد را نیز منتقل میکنند.

شکل خارجی پشه ها 

پشه ها فقط یک زوج بال فعال دارند و ان هم بال های قدامی است. بال های عقبی تحلیل رفته و تبدیل به یک زوج هالتر شده است. پشه ها متلق به زیر راسته نماتوسرا و از راسته دوبالان هستند داشتن یک خرطوم مشخص و به سمت جلو از خصوصیات بارز آنهاست. پشه ها حشراتی کوچک  و باریک به طول 4 تا 6 میلی متر هستند برخی نیز بزرگ و تا 10 میلی متر میرسند. 

نر و ماده تمام گونه های پشه ها را میتوان از طریق شکل آنتن هایشان از یکدیگر تشخیص داد. 

بیشتر پشه ها به فاصله کمی پس از خروج از شفیره، جفتگیری میکننند. اسپرم پشه نر که به اسپرماتک پشه ماده وارد میشود برای بارور کردن تمام تخم هایی که پشه ماده در طول عمر خود میگذارد کافی است. سرعت هضم خون خورده شده به درجه حرارت بستگی داردو در بسیاری از گونه های گرمسیری تناه دو یا سه روز طول میکشد. ولی در کشورهای مناطق معتدل دوره هضم خونممکن است بین 7-14 روز به طول انجامد.

سمپاشی صحیح و موثر پشه ها در تهران 

برای کنترل و ریشه کنی شه ها یکی از موارد مهم وجود ژیت های لاروی در نزدیکی محل زندگی شماست لاروهای پشه ها در آب های راکد رشد میکنند این وظیفه شهرداری است تا با جلوگیری از وجود آب های راکد در شهر هایی مثل تهران و سمپاشی بموقع این محل ها از وجود و وفور پشه ها جلوگیری کند و در مرحله بعد سمپاشی های دوره ای چاه های فاضلاب و منهل های فاضلاب با سموم کاملا تخصصی و ترکیبی که توسط کارشناسان شرکت های سمپاشی میکس و اسپری میشود. 

در بیماری گال که عامل اصلی آن سارکوپت اسکابیه ، حتی ارتباط نزدیکتری با میزبان وجود دارد ، در حالتیکه این هیره زیر پوست انسان زندگی میکند. لارو بعضی از مگس های تولیدکننده میاز (Myiasis) ممکن است به طور عمیق ذر بافت ها و سینوس های بدن انسان نفوذ نمایند. بعضی از حشرات خونخوار لز قبیل بعضی پشه ها و مگس تسه تسه ، معمولا و حتی غالبا روی انسان خونخواری می نمایند و در نتیجه قدرت و ظرفیت انتقال بیماری در آنها زیاد است. برخی دیگر به طور نامشخص و بدون تبعیض روی انسان و حیوان خونخواری می نمایندو حتی ممکن است خون حیوانات را ترجیح دهند.

این حشرات حتی اگر قادر به انتقال بیماری های متعددی به انسان باشند به دلیل تماس کمتری که با انسان دارند، اهمیت آنها از لحاظ انتقال بیماری کمتر است. با این حال این مسئله در مورد عفونت های مشترک انسان و حیوان (زئونوز zoonosis) صادق نیست. در این حالت حشره ناقل بیماری در اثر خونخواری روی مخزن حیوانی آلوده میشوند و سپس عامل بیماریزا را به انسان منتقل می نماید. تغذیه حشره ناقل بیماری روی انسان ممکن است از لحاظ حفظ انتقال بیماری اهمیتی نذاشته باشد زیرا که در واقع انتقال بیماری بین حیوانات جریان دارد و انسان به طور اتفاقی در سیکل بیماری قرار میگیرد. 

یکی از موارد مهم در سمپاشی موثر پشه ها زمان دقیق سمپاشی است که نباید از دست داده شود اگر سمپاشی دیرتر از زمان طلایی آن انجام شود تاثیر کمی روی جمعیت پشه ها خواهد داشت. 

تلفن شرکت سمپاشی پشه : 33311604-021

تلفن دفتر مرکزی شرکت آرمان سبز مهرگان : 6-33311604-021

مشاوره رایگان برای کنترل پشه : 09391853009

مشاوره رایگان با تلفن ثابت برای سمپاشی : 09303059513

 

مطالب مرتبط
    تنظیمات

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    2 + 2 = ?